Често задавани въпроси

1. Защо да ползвам услугите на вашата агенция за работа в чужбина?

Защото това, към което ние се стремим да предлагаме е комбинарана услуга и да ви бъдем максимално полезни. Въпреки условията на криза, в 70 на 100 от случаите успяваме да продадем труда Ви на по-добра цена, от това, което бихте могли да си намерите сами. Особени успехи имаме в информационните технологии, кулинарията, социалните асистенти (имаме капацитета да правим това и за здравни работници) и ниво среден мениджмънт.

 

2. С какво ще ми помогнете при кандидатстване?

  •  Първоначална консултация, относно възможните варианти за всеки един от Вас– индивидуално. Така установяваме какво конкретно можем да Ви предложим във Вашия случай.
  • Подготовка на вашия професионален профил и подготовка за интервю.
  • Интервю за установяване на езикова подготовка и компетнции.
  • Документи, формуляри и предварителен договор или договор със съответната дестинация и работодател.
  • Пакет от информация за осигуровки, застраховки, регистрация и информация относно съответната фирмена политика.
  • Информация относно квартири и настаняване.

3.С какво сте ми полезни, когато вече започна работа?

Ние ви спестяваме време, търсене на квартира (при оптимално добри условия, често пъти ви спестяваме разходи за депозит и първи наем), транспорт към работното място и притеснения от битов характер; Съдействие от наша страна при сериознен проблем (не включва употреба на забранени вещества, системна употреба на алкохол на работното място, закъснения, нарушена трудова дисциплина, закъснения, доказани кражби и физическо насилие);

4.Колко пари са ми необходими за заминаване?

Зависи от дестинацията и района, в който сте одобрен/а да работите.

5.Кой ще ме посрещне на място?

Това подлежи на уточнение според случая, но винаги изготвяме план с инструкции за пътуване.

6.Ще имам ли осигурена квартира?

Предлагаме съдействие с намиране на изгодна стартова квартира, с максимално минимизирани разходи, или в някои случаи без предварителни такива (според работен сектор, населен район и опит).

7.Как мога да си върна данъците?

Чрез нашия сайт ще намерите линк към Таксбек. Следвайте менюто.

8.Какъв договор подписвам?

Ако държавата, в която сме ви предложили оферта е Германия, Исландия или друга Скандинавска държава, трудовия договор се оформя преди заминаването.
За Кипър, Великобритания, Ирландия, обикновено се оформя предварителен трудов договор, като след получаване на данъчно осигурителен номер ви, като се прилага съответната длъжностна характеристика.
Ако някой желае да работи на принципа подизпълнител със собствена фирма, искаме да подчертаем, че това е приложимо само при кратки проекти и не във всички сектори.

9. Има ли смисъл да се обърна отново към Ай Би Ай за нова работа, след като веднъж съм пробил/а, мога да си намеря място и сам/а?

В много случаи, ако се представите по-добре и разширите вашия професионален опит, можем да бъдем полезни във вашия кариерен растеж, като ви съдействаме да намерим позиция супервайзър, мениджърски и ръководни позиции, където можете да се покатерите по кариерната ви стълба. По ваше желание можем в много от случаите да помогнем и с кариерен план.

Този сайт използва бисквитки.