Полезно

Когато кандидатстваме за работна позиция в България или чужбина, ние трябва да сме наясно, че човекът, който ще разгледа нашата автобиография, представляваща нашият трудов опит, не ни познава. Т.е. автобиографията е нашата първа среща с потенциалния ни работодател. Той придобива представа за нас именно от тази информация и разбира се, ние искаме да направим добро първо впечатление.

Представянето на една кандидатура с или без намесата на професионален експерт/агент е от решаващо значение за три фактора:

 • КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОГРАМИТЕ?
  Internship / Professional Career Training USA е програма за учебна практика/стаж, регулирана от Държавния департамент на САЩ и е създадена, за да дава възможност на студенти и млади професионалисти, наскоро завършили от различни страни да придобият професионален опит, работейки като стажанти в американска компания и да се запознаят с американската култура и начин на живот. В някои от секторите се издава и сертификат за успешно приключване на стажа.

Програмите за обучение J-1 Intern и J-1 са предназначени да позволят на чуждестранни студенти, наскоро завършили и млади специалисти да имат възможност да пребивават легално в САЩ, да получат ценен опит, културен обмен, допир с aмериканската култура, шанс да получат практическо обучение и да научат за бизнес практиките в САЩ, в избраното от тях професионално направление.

Aко сте работили или работите в чужбина, значителна част от Вашия доход ще бъде удържана под формата на данъци.

Можете да си върнете вашите данъци, чрез варианта, който ви предлагаме.

Taxback.com e мултинационална компания, която се занимава с услуги по подаване на данъчни декларации и възстановяване на данъци от 13 държави,сред които Германия, Велкобритания и Дания.

Полезни връзки във Великобритания

 • Professional Registration with the NMC:
  Website - Click here
  Telephone: +44 (0) 20 7333 9333
 • RCN International Office:
  Website - Click here
  Telephone: +44 (0) 20 7647 3874
 • Home Office's Immigration and Nationality Directorate
  Website - Click here
  Telephone: +44 (0) 870 606 776
 • Work Permits and Visas
  Website - UK Visas - Click here
 • General Dental Council
  Website - Click here
 • Интернет и мобилни връзки във Великобритания
  Website - Click here

При търсенето на работа, всяка работна сфера си има своите специфични изисквания, но има някои основни неща, които имат значение при кандидатстване за работа. По-долу ще ви дадем някои полезни насоки, с цел по- добра реализация и по-бързо намиране на работа.

Този сайт използва бисквитки.