Полезно

При търсенето на работа, всяка работна сфера си има своите специфични изисквания, но има някои основни неща, които имат значение при кандидатстване за работа. По-долу ще ви дадем някои полезни насоки, с цел по- добра реализация и по-бързо намиране на работа.

  •  Каква работа търсите- свободните работните позиции, често са обвързани с предишен опит, така че при кандидатстване може да помислите какво точно искате да работите, имате ли предишен опит или ще започнете от самото начало в нова работна сфера. Изяснете си също дали търсите работа в малък или голям град, работа за сезона или целогодишна.
  • Кога искате да започнете работа- когато кандидатствате за работа, вия трябва да сте наясно кога сте готови да започнете. В случая за работа в чужбина е добре да сте предвидили в подготовката си пари за самолетен билет, джобни пари до първа заплата.
  • Вашето първо представяне- Автобиографията е първото впечатление от работодателя. Именно за това ви съветваме да представяте автобиографии с подробно описан опит, със снимка, на която изглеждате стегнат и приветлив и да предоставите актуална контактна информация. Разбира се, снимки от плажа или от бара са неприемливи.
  • Интервюто- това е следващата стъпка или запознаване с работодателя и вербална комуникация. Преди интервюто е добре да сте запомнили своето CV добре, тъй като ще ви питат за вашия предишен опит. Съветваме ви по време на интервю да не ядете, да не пиете или пушите, да се държите уважително, да изслушвате интервюиращия и накрая да зададете всички въпроси, които ви вълнуват. Добре да бъдете облечени поне със спорно-елегантно облекло, но не и спортно.
  • Не се страхувайте- при преминаване на интервю не се страхувайте, тъй като това може да повлияе на вашето представяне. А ние бихме искали да ви кажем, че интервюто не е страшно и все пак то трае само един малък период от време. Не се страхувайте, че ще се провалите, защото интервюто не ви коства нищо. То е просто разговор, в който се установяват нагласите и впечатленията, както на интервюиращия, така и на интервюирания.

Този сайт използва бисквитки.